Bedankt, namens het campagneteam

Van het campagneteam van de Piratenpartij aan alle kandidaten alle Piraten en alle vrijwilligers,

Super bedankt voor je inzet!

Wat een grote teleurstelling was die uitslag van de verkiezingen van 15 maart. We voelden aan alles dat er iets goeds en leuks in de lucht hing.

We stonden op een zetel in veel peilingen, het ledenaantal groeide steeds sneller… en dan toch gaan we niet de Tweede Kamer in.

Lees verder ->

Het bericht Bedankt, namens het campagneteam verscheen eerst op Piratenpartij.

Jelle de Graaf over de toekomst van de Piratenpartij

Jelle de Graaf is de eerste volksvertegenwoordiger van de Piratenpartij in Nederland. In dit stuk laat hij de weg zien die de Piratenbeweging in Nederland kan inslaan na de Kamerverkiezingen.

Na de voor de Piratenpartij dramatisch verlopen Kamerverkiezingen moeten we ons bezinnen. Niet alleen de praktische campagne moeten we evalueren. Als we na deze verkiezingsnederlaag bestaansrecht willen houden moeten we de fundamentele vraag stellen waar wij voor staan.

Lees verder ->

Het bericht Jelle de Graaf over de toekomst van de Piratenpartij verscheen eerst op Piratenpartij.

Reactie Piratenpartij nav verkiezingsuitslag TK2017

Is de Piratenpartij teleurgesteld in de verkiezingsuitslag? Gaat de Piratenpartij verder en hoe? Na de uitslag voor de verkiezingen van de Tweede Kamer is het logisch dat de Piratenpartij teleurgesteld is. Wél willen wij de andere progressieve partijen feliciteren die met winst uit de verkiezingen zijn gekomen en waarin wij zien dat zij onderdelen van onze idealen hebben overgenomen. Hierdoor voelen wij ons toch vertegenwoordigd en weten we dat de op ons uitgebrachte stemmen niet verloren zijn gegaan.

Lees verder ->

Het bericht Reactie Piratenpartij nav verkiezingsuitslag TK2017 verscheen eerst op Piratenpartij.

Over onze Paay-tweet

Het uitlekken van de foto’s van Patricia Paay laat helaas zien dat je ook iets te verbergen kunt hebben, als je niets verkeerd doet. Wij vinden het erg vervelend voor Patricia dat zij slachtoffer is geworden van deze privacyschendingen en wilden haar j…

Presentatie campagnespot 2017

Piratenpartij Nederland presenteert vandaag vol trots haar nieuwe campagnevideo. De video presenteert op een begrijpelijke manier de uitdagingen waar we, volgens PPNL, in de nabije toekomst als land én wereld voor staan. De Piratenpartij is de politieke partij en activistische beweging voor de toekomst. Echte oplossingen voor de wereld van morgen. Niet terug naar vroeger, maar met de borst vooruit naar de toekomst. Niet terug naar binnen, maar met open blik naar buiten toe. Redelijke oplossingen, geen politieke spelletjes. Rationeel beleid, geen emotionele politiek. En vooral: vernieuwende democratie, hernieuwd respect voor burgerrechten en een decentrale visie op macht.

Het bericht Presentatie campagnespot 2017 verscheen eerst op Piratenpartij.

PPNL verkiesbaar in elke regio!

In de laatste dagen hebben tientallen vrijwilligers alles op alles gezet om in het hele land ondersteuningsverklaringen in te zamelen. Deze verklaringen zijn essentieel om deel te kunnen nemen aan de verkiezingen van 15 maart. In elk van de 20 kieskrin…

Verklaring Piratenpartij in reactie op de berichtgeving in de Telegraaf

Wij hebben kennisgenomen van het artikel in de Telegraaf van 17-11-2016, en weerspreken de onjuiste beweringen in dit artikel. Van “bonje”, zoals in de kop van het Telegraaf artikel wordt gesteld, is geenszins sprake.

De Piratenpartij betreurt het dan ook dat deze publicatie de ongefundeerde bewering van een verbitterd ex-lid heeft overgenomen. Als partij staan wij voor transparantie. Daarom zijn notulen van vergaderingen openbaar en is onze boekhouding te allen tijde in te zien.

Lees verder ->

Het bericht Verklaring Piratenpartij in reactie op de berichtgeving in de Telegraaf verscheen eerst op Piratenpartij.

Piratenpartij verkiezingsprogramma en kieslijst bekend

Op het allereerste partijcongres van de Piratenpartij Nederland hebben de leden zondagavond samen de kieslijst en het verkiezingsprogramma samengesteld.

Klik hier voor het volledige verkiezingsprogramma van de Piratenpartij.

De volledige kieslijst:

Ancilla van de Leest
Dirk Poot
Matthijs Pontier
Rico Brouwer
Jonathan van Dijken
Alex Straver
Petra Downs
Tjerk Feitsma
Maarten Lensink
Lars Janssen
Bob Sikkema
Michiel Dulfer
Rogier Huurman
Bas Dieleman
Gijs Peskens
Justien Marseille
Wiel Maessen
Dylan Hallegraeff
Joran Tibor de Jong
Jan Maarten Batstra
Vincent van der Velde
Frank Wijnans
Leo van Oudheusden
Gertjan Kleinpaste
Melvin Stubbe
Dave Borghuis
Raymond van Loon
Ronald Schonberger
Erik van Luxzenburg
Oussama Uzziell (Uzi)
Wim van den Dool
Maarten van den Oever
Ewoud Hofman
Jelle Dirk Pasterkamp
Martin van Vuuren
Arne Biesma
Frank de Haan Lees verder ->

Het bericht Piratenpartij verkiezingsprogramma en kieslijst bekend verscheen eerst op Piratenpartij.

Overzicht amendementen programma

Beste Leden,

Ondertussen is er een overzicht van alle ingediende amendementen, deze kan je vinden via de volgende pagina;
https://wiki.piratenpartij.nl/concepten:tkprogramma-amendementen

Dit zal worden besproken op de aankomende ALV, doordat het een grote hoeveelheid amendementen is raden we aan deze voortijdig door te nemen. Het presidium zal kenbaar maken op welke manier deze amendementen besproken en ter stemming gebracht zal worden.

Met groet,
de programmacommissie

Lees verder ->

Het bericht Overzicht amendementen programma verscheen eerst op Piratenpartij.

Conceptprogramma PPNL

Beste leden,

Na vele maanden hard werken en vele discussies tot in de kleine uurtjes, hebben we de grote hoeveelheid input van iedereen, oa. via maillijsten en Loomio, verwerkt in een conceptprogramma die we nu aan onze leden kunnen aanbieden. Je kan de standpunten zoals deze nu zijn vastgelegd door de programmacommissie vinden via https://wiki.piratenpartij.nl/partijprogramma2017

Het programma van PPNL wordt door de leden gemaakt. Je hebt als lid nu nog tot 7 oktober om amendementen op dit programma in te dienen bij het presidium,

Lees verder ->

Het bericht Conceptprogramma PPNL verscheen eerst op Piratenpartij.