Waarom het spijtig is dat de Piratenpartij geen zetel behaalde

Persoonlijk opiniestuk van Bob van Luijt

Op 16 Maart jongstleden stak D66 kamerlid Kees Verhoeven de voorvrouw van de Piratenpartij, Ancilla van de Leest, een warm hart onder de riem in de vorm van een tweet. “Ik had gehoopt samen te kunnen strijden voor digitale burgerrechten. Zal komende jaren proberen [een] beetje Piraat te zijn” schreef hij. Een fijne en welkome tweet voor een ieder die zich zorgen maakt over zijn of haar digitale burgerrechten.

Lees verder ->

Het bericht Waarom het spijtig is dat de Piratenpartij geen zetel behaalde verscheen eerst op Piratenpartij.

Reflectie en vooruit

Dit is een persoonlijk opiniestuk van Rico Brouwer.

Na 15 maart was het even stil. Ik heb in die tijd mijn evaluatie van de verkiezingscampagne opgeschreven, je vindt haar hier. Ik zie uit naar je feedback en ik hoop dat je ook je eigen moment van bezinning hebt kunnen nemen. Ingezonden evaluaties worden vanaf vandaag gebundeld en daarna aan de algemene ledenraad vergadering aangeboden.

De organisatie van de Piratenpartij is afgelopen jaar flink veranderd.

Lees verder ->

Het bericht Reflectie en vooruit verscheen eerst op Piratenpartij.

Bedankt, namens het campagneteam

Van het campagneteam van de Piratenpartij aan alle kandidaten alle Piraten en alle vrijwilligers,

Super bedankt voor je inzet!

Wat een grote teleurstelling was die uitslag van de verkiezingen van 15 maart. We voelden aan alles dat er iets goeds en leuks in de lucht hing.

We stonden op een zetel in veel peilingen, het ledenaantal groeide steeds sneller… en dan toch gaan we niet de Tweede Kamer in.

Lees verder ->

Het bericht Bedankt, namens het campagneteam verscheen eerst op Piratenpartij.

Reactie Piratenpartij nav verkiezingsuitslag TK2017

Is de Piratenpartij teleurgesteld in de verkiezingsuitslag? Gaat de Piratenpartij verder en hoe? Na de uitslag voor de verkiezingen van de Tweede Kamer is het logisch dat de Piratenpartij teleurgesteld is. Wél willen wij de andere progressieve partijen feliciteren die met winst uit de verkiezingen zijn gekomen en waarin wij zien dat zij onderdelen van onze idealen hebben overgenomen. Hierdoor voelen wij ons toch vertegenwoordigd en weten we dat de op ons uitgebrachte stemmen niet verloren zijn gegaan.

Lees verder ->

Het bericht Reactie Piratenpartij nav verkiezingsuitslag TK2017 verscheen eerst op Piratenpartij.

Save the date! Verkiezingsfeest op 15 maart

Op 15 maart komen we met zijn allen samen vanaf 20:00 bij Millers Café, Plein 10, 2511 CR Den Haag voor het beste verkiezingsfeest.

Het bericht Save the date! Verkiezingsfeest op 15 maart verscheen eerst op Piratenpartij.

Vincent van der Velde te gast bij Over Flevoland Gesproken

Zaterdag 11 februari was Vincent van der Velde, bestuursvoorzitter van de Piratenpartij, te zien bij Omroep Flevoland voor het programma Over Flevoland Gesproken. Bekijk de uitzending hier terug:

Lees verder ->

Het bericht Vincent van der Velde te gast bij Over Flevoland Gesproken verscheen eerst op Piratenpartij.

Ancilla te gast bij Nachtkijkers op Radio1

Lijsttrekker Ancilla van de Leest was vannacht 2 uur lang te gast bij Willem de Gelder voor het radioprogramma Nachtkijkers op NPO Radio1.

Luister het hele interview nu hier terug.

 

Lees verder ->

Het bericht Ancilla te gast bij Nachtkijkers op Radio1 verscheen eerst op Piratenpartij.

Presentatie campagnespot 2017

Piratenpartij Nederland presenteert vandaag vol trots haar nieuwe campagnevideo. De video presenteert op een begrijpelijke manier de uitdagingen waar we, volgens PPNL, in de nabije toekomst als land én wereld voor staan. De Piratenpartij is de politieke partij en activistische beweging voor de toekomst. Echte oplossingen voor de wereld van morgen. Niet terug naar vroeger, maar met de borst vooruit naar de toekomst. Niet terug naar binnen, maar met open blik naar buiten toe. Redelijke oplossingen, geen politieke spelletjes. Rationeel beleid, geen emotionele politiek. En vooral: vernieuwende democratie, hernieuwd respect voor burgerrechten en een decentrale visie op macht.

Het bericht Presentatie campagnespot 2017 verscheen eerst op Piratenpartij.

De Stembus 2017

Make Voting Great Again

800.000 jongeren mogen voor het eerst stemmen. Wij willen dat ze ook écht gaan stemmen. Een aantal jonge bekende Nederlanders is een actie gestart om jongeren in maart naar de stembus te krijgen. Volg ze op Twitter of Facebook.

Uit onderzoek blijkt dat jongeren niet of amper stemmen Ruim 850.000 jongeren mogen dit jaar voor het eerst gaan stemmen,

Lees verder ->

Het bericht De Stembus 2017 verscheen eerst op Piratenpartij.

PPNL verkiesbaar in elke regio!

In de laatste dagen hebben tientallen vrijwilligers alles op alles gezet om in het hele land ondersteuningsverklaringen in te zamelen. Deze verklaringen zijn essentieel om deel te kunnen nemen aan de verkiezingen van 15 maart. In elk van de 20 kieskrin…