bijdrage op de internet consultatie voor het concept wetsvoorstel Computercriminaliteit III

Deze publicatie is de bijdrage van Rico Brouwer aan de internet consultatie voor het concept wetsvoorstel Computercriminaliteit III. Wij roepen iedereen op om te reageren op dit concept wetsvoorstel. Klik hier!

Deze bijdrage op de internet consultatie begint met een observatie, gevolgd door een algemene reactie op de voorgestelde wettekst. Tot slot wordt er meer specifiek gereageerd op een aantal van de teksten voor het wetboek van strafvordering. Achterin vindt u een verwijzing naar de bronnen op basis waarvan deze bijdrage is geschreven.

Lees verder ->

Het bericht bijdrage op de internet consultatie voor het concept wetsvoorstel Computercriminaliteit III verscheen eerst op Piratenpartij.

Opteeven, teken de petitie!

Nieuws dat je absoluut al zag aankomen, Fred Teeven blijkt nog steeds in beeld voor de Raad van State, Aldus Teeven vandaag tegen RTL Nieuws

Het is niet voor niets dat de Piratenpartij besloot haar petitie tegen deze benoeming nog wat langer aan te houden. Teeven was nauw betrokken bij de bonnetjesaffaire en vond zelf dat hij niet geloofwaardig verder kon functioneren als staatssecretaris.

Lees verder ->

Het bericht Opteeven, teken de petitie! verscheen eerst op Piratenpartij.

Wat is vooruitgang?

Dit is een opiniestuk van Rogier van Kralingen, hij is muzikant, spreker en schrijver van The Outerweb – En de Vrouwen tegen de Robots.

Wij mensen die strijden voor privacy en burgerrechten hebben het soms lastig. In deze tijd staat technologie immers op een voetstuk. You can’t stop progress is het devies. Maar wat is vooruitgang eigenlijk?

Lees verder ->

Het bericht Wat is vooruitgang? verscheen eerst op Piratenpartij.

Datasecurity is te duur en datalekken zijn te goedkoop!

Dit is een persoonlijk opiniestuk van Piraat Marijn Braamburg

Vandaag is het de dag van de privacy. Dat dit voor ons, als Piratenpartij, een belangrijke dag is hoef ik niemand hopelijk uit te leggen. Wat ons betreft mag het ook wel de dag van de Piratenpartij genoemd worden.

In de Tweede Kamer gaan wij vechten voor privacy (naast heel veel andere punten, zie ons uitgebreide verkiezingsprogramma).

Lees verder ->

Het bericht Datasecurity is te duur en datalekken zijn te goedkoop! verscheen eerst op Piratenpartij.

Red het medisch beroepsgeheim

Deze wet gaat tegen de Grondwet in en is een aanslag op onze persoonlijke levenssfeer

Beste Eerste Kamerlid,

Om elf miljoen euro aan fraude te bestrijden rondom zorgverzekeringen, wil onze regering de wet aanpassen om medische gegevens van 16,8 miljoen personen vrij te geven en hiermee het medisch beroepsgeheim effectief laten verdwijnen.

Naast uw wetgevende functie heeft u ook een controlerende functie. In tegenstelling tot veel landen hebben wij hiervoor geen constitutioneel hof.

Lees verder ->

Het bericht Red het medisch beroepsgeheim verscheen eerst op Piratenpartij.

Niet iedereen met prepaid is crimineel

Onze huidige regering bij monde van Minister van der Steur heeft een proefballonnetje opgelaten. Dat kon je al van mijlenver zien aankomen toen België en Duitsland hiermee begonnen. Anonieme simkaarten zijn immers maar lastig en om er extra kracht bij te zetten fietst hij de terrorismesmoes er ook nog even in. Opnieuw is verbieden het devies. Dat iedere beweging die een (prepaid) simkaart maakt al geregistreerd wordt en opvraagbaar is, is kennelijk niet voldoende. Zoals Van der Steur zelf al zei; ‘Wij willen weten wat dit soort mensen zeggen’.

Het bericht Niet iedereen met prepaid is crimineel verscheen eerst op Piratenpartij.

Encryptie essentieel voor vrijheid en economie

Encryptie is essentieel voor onze economie, voor de overheid zelf en, last but not least, voor onze vrijheid.

Het kabinet wil de komende vijf jaar een passend antwoord op het gebruik van encryptie door terroristen. Dat staat in de Kamerbrief over Nationale Contraterrorismestrategie 2016 2020[pdf,p3]. Hierin informeert Minister Van der Steur (VenJ) de Tweede Kamer over de Nationale Contraterrorismestrategie 2016-2020. In januari presenteerde het kabinet nog het kabinetsstandpunt over encryptie dat er op dit moment geen maatregelen tegen encryptie worden genomen.

Lees verder ->

Het bericht Encryptie essentieel voor vrijheid en economie verscheen eerst op Piratenpartij.

Noodtoestand legt verantwoording af

Persoonlijk opiniestuk van Piraat Rico Brouwer

Op 13 november 2015 werden er 130 mensen doodgeschoten in Parijs. Als soort van maatregel werd toen in heel Frankrijk de algehele noodtoestand afgeroepen. Ik probeerde dat toen in simpele woorden aan mijn kinderen uit te leggen en om het aan mezelf uit te leggen maakte ik er een liedje over.

Hier: “tijdens een noodtoestand kan de overheid sneller ingrijpen,

Lees verder ->

Het bericht Noodtoestand legt verantwoording af verscheen eerst op Piratenpartij.

Verdrag voor betere toegang voor blinden tot boeken treedt binnenkort in werking

Een baanbrekende internationale overeenkomst om de boekenschaarste aan te pakken voor blinden en slechtzienden is bereikt, en zal in werking treden door het passeren van een belangrijke mijlpaal op 30 juni 2016. De overeenkomst verplicht landen om de reproductie en distributie van toegankelijke e-books mogelijk te maken door het beperken van de omvang van de auteursrechtelijke beperkingen.

Canada was het twintigste land dat het Marrakesh VIP Treaty ratificeerde.

Lees verder ->

Het bericht Verdrag voor betere toegang voor blinden tot boeken treedt binnenkort in werking verscheen eerst op Piratenpartij.

Inspiratie uit IJsland: “Geef mensen een hoopvolle boodschap”

In IJsland is de Piratenpartij nu veruit de grootste partij in de peilingen. Wat gaat daar zo goed? Om te kijken wat we voor onze Tweede Kamercampagne van de Piraten in IJsland kunnen leren, sprak Matthijs Pontier uitgebreid met Birgitta Jónsdóttir, lijsttrekker van de Piratenpartij in IJsland. Hieronder zie je een samenvatting van het gesprek.

Het gaat erg goed met de Piratenpartij in IJsland.

Lees verder ->

Het bericht Inspiratie uit IJsland: “Geef mensen een hoopvolle boodschap” verscheen eerst op Piratenpartij.