Opteeven, teken de petitie!

Nieuws dat je absoluut al zag aankomen, Fred Teeven blijkt nog steeds in beeld voor de Raad van State, Aldus Teeven vandaag tegen RTL Nieuws

Het is niet voor niets dat de Piratenpartij besloot haar petitie tegen deze benoeming nog wat langer aan te houden. Teeven was nauw betrokken bij de bonnetjesaffaire en vond zelf dat hij niet geloofwaardig verder kon functioneren als staatssecretaris.

Lees verder ->

Het bericht Opteeven, teken de petitie! verscheen eerst op Piratenpartij.

Inspiratie uit IJsland: “Geef mensen een hoopvolle boodschap”

In IJsland is de Piratenpartij nu veruit de grootste partij in de peilingen. Wat gaat daar zo goed? Om te kijken wat we voor onze Tweede Kamercampagne van de Piraten in IJsland kunnen leren, sprak Matthijs Pontier uitgebreid met Birgitta Jónsdóttir, lijsttrekker van de Piratenpartij in IJsland. Hieronder zie je een samenvatting van het gesprek.

Het gaat erg goed met de Piratenpartij in IJsland.

Lees verder ->

Het bericht Inspiratie uit IJsland: “Geef mensen een hoopvolle boodschap” verscheen eerst op Piratenpartij.

Europe by the People: PPA gaat Europese grondwet crowdsourcen

De Amsterdamse Piratenpartij gaat een Europese grondwet crowdsourcen. Donderdag 26 mei lanceren de piraten een online platform waarop alle Europeanen input kunnen leveren. Via www.peoplesconstitution.eu kunnen mensen zelf de grondwet bewerken en nieuwe…

TTIPLeaks laten zien: TTIP is nog erger dan we al voorspelden

Maandagochtend 2 mei werden geheime onderhandelingsdocumenten over TTIP gepubliceerd. De volledige teksten van de gelekte documenten kun je vinden via https://www.ttip-leaks.org. TTIP blijkt nog verder te gaan dan we al dachten en er wordt steeds harder gesproken over het laten klappen van de onderhandelingen.

Het was niet makkelijk deze documenten boven tafel te krijgen. Wikileaks loofde zelfs een beloning uit van $100.000,- voor wie de TTIP-documenten zou lekken.

Lees verder ->

Het bericht TTIPLeaks laten zien: TTIP is nog erger dan we al voorspelden verscheen eerst op Piratenpartij.

Piratenpartijen Nederland en Oekraine organiseren internationale teleconferentie over associatieverdrag

Vrijdagmiddag 1 april vindt in Amsterdam en Kiev een teleconferentie plaats over het associatieverdrag, op initiatief van de Piratenpartijen van Nederland en Oekraïne. Vanwege het internationale karakter van deze bijeenkomst zal Engels de voertaal zijn. Geïnteresseerden zijn welkom om te participeren in de discussie.

The Pirate Parties of Ukraine and the Netherlands have initiated this event in order to allow representatives of the civil societies of the two countries to exchange knowledge.

Lees verder ->

Het bericht Piratenpartijen Nederland en Oekraine organiseren internationale teleconferentie over associatieverdrag verscheen eerst op Piratenpartij.

Interview met Rico Brouwer van voorstem.nl

De initiatiefnemer van onze campagne voor het Oekraïne-referendum is Rico Brouwer. Hij maakte eerst een wiki-pagina en heeft er nu voor gezorgd dat alle informatie over het referendum beschikbaar is op voorstem.nl en ook in het Engels op dutchvote.eu. In onderstaande video wordt hij geïnterviewd.

Lees verder ->

Het bericht Interview met Rico Brouwer van voorstem.nl verscheen eerst op Piratenpartij.

Onder last

Zonder last of ruggespraak – het is een overblijfsel uit de tijd van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Daarin dienden afgevaardigden steeds naar hun eigen opdrachtgevers te gaan voor overleg; iets dat dagen duurde en besluitvorming onnodig vertraagde. Daarnaast is een algemene opvatting dat een volksvertegenwoordiger zich bij het komen tot zijn standpunt niet dient te laten leiden door deelbelangen, maar door het algemeen landsbelang. Om hierbij te helpen is grondwettelijk vastgelegd dat een vertegenwoordiger zonder last en ruggespraak moet stemmen.

Continue reading ->

Het bericht Onder last verscheen eerst op Piratenpartij.

Zo doe je er echt toe in de participatiesamenleving

Gelukkig nieuwjaar! Inmiddels is het alweer 2016 en het lijkt er helaas dan ook op, dat we nog een jaar langer met het ‘beste’ kabinet blijven zitten. Wonder boven wonder heeft het huidige kabinet crisis na crisis overleefd, al is dat op zich niet zo verwonderlijk als je weet dat de PvdA dit als een doel op zich ziet. Een van de grootste stokpaardjes van dit kabinet is de participatiesamenleving;

Continue reading ->

De ingezette afbraak van ons democratisch stelsel

Iedereen die het nieuws een beetje volgt zal het nieuws met betrekking tot de Eerste Kamer niet zijn ontgaan. ‘De Eerste Kamer is er enkel om wetten te controleren’ roept de een, ‘afschaffen!’ roept een ander. Thorbecke noemde het ‘een huis zonder grond en doel’. Het is niet toevallig dat de Eerste Kamer nu zo in het nieuws is. Je hoort immers vrijwel nooit iets over deze Kamer tot de Tweede Kamer vindt dat ze iets niet goed doen.

Continue reading ->