Bedankt, namens het campagneteam

Van het campagneteam van de Piratenpartij aan alle kandidaten alle Piraten en alle vrijwilligers,

Super bedankt voor je inzet!

Wat een grote teleurstelling was die uitslag van de verkiezingen van 15 maart. We voelden aan alles dat er iets goeds en leuks in de lucht hing.

We stonden op een zetel in veel peilingen, het ledenaantal groeide steeds sneller… en dan toch gaan we niet de Tweede Kamer in.

Lees verder ->

Het bericht Bedankt, namens het campagneteam verscheen eerst op Piratenpartij.

Jelle de Graaf over de toekomst van de Piratenpartij

Jelle de Graaf is de eerste volksvertegenwoordiger van de Piratenpartij in Nederland. In dit stuk laat hij de weg zien die de Piratenbeweging in Nederland kan inslaan na de Kamerverkiezingen.

Na de voor de Piratenpartij dramatisch verlopen Kamerverkiezingen moeten we ons bezinnen. Niet alleen de praktische campagne moeten we evalueren. Als we na deze verkiezingsnederlaag bestaansrecht willen houden moeten we de fundamentele vraag stellen waar wij voor staan.

Lees verder ->

Het bericht Jelle de Graaf over de toekomst van de Piratenpartij verscheen eerst op Piratenpartij.

Reactie Piratenpartij nav verkiezingsuitslag TK2017

Is de Piratenpartij teleurgesteld in de verkiezingsuitslag? Gaat de Piratenpartij verder en hoe? Na de uitslag voor de verkiezingen van de Tweede Kamer is het logisch dat de Piratenpartij teleurgesteld is. Wél willen wij de andere progressieve partijen feliciteren die met winst uit de verkiezingen zijn gekomen en waarin wij zien dat zij onderdelen van onze idealen hebben overgenomen. Hierdoor voelen wij ons toch vertegenwoordigd en weten we dat de op ons uitgebrachte stemmen niet verloren zijn gegaan.

Lees verder ->

Het bericht Reactie Piratenpartij nav verkiezingsuitslag TK2017 verscheen eerst op Piratenpartij.

Piratenpartij: All Issue partij

Op 25 februari stond in het Parool een deel van de ingestuurde brief van Carla Meelker. Hieronder volgt het volledige stuk dat Carla heeft ingestuurd.

In deze tijd, waarin zich de ene digitale ramp na de andere zich voltrekt, valt het op dat de Piratenpartij voor geen enkel debat is uitgenodigd terwijl deze partij het best in staat is om oplossingen te bieden en de enige partij is die de complexe kennis in huis heeft die nodig is om onder meer de digitale veiligheid;

Lees verder ->

Het bericht Piratenpartij: All Issue partij verscheen eerst op Piratenpartij.

Save the date! Verkiezingsfeest op 15 maart

Op 15 maart komen we met zijn allen samen vanaf 20:00 bij Millers Café, Plein 10, 2511 CR Den Haag voor het beste verkiezingsfeest.

Het bericht Save the date! Verkiezingsfeest op 15 maart verscheen eerst op Piratenpartij.

Vincent van der Velde te gast bij Over Flevoland Gesproken

Zaterdag 11 februari was Vincent van der Velde, bestuursvoorzitter van de Piratenpartij, te zien bij Omroep Flevoland voor het programma Over Flevoland Gesproken. Bekijk de uitzending hier terug:

Lees verder ->

Het bericht Vincent van der Velde te gast bij Over Flevoland Gesproken verscheen eerst op Piratenpartij.

Vervang inkomensafhankelijke toeslagen door minder belasting en basisinkomen

Dit is een blog van Bas Dieleman, econoom en lid van de Piratenpartij

Het systeem van inkomensafhankelijke toeslagen leidt tot een armoedeval. Wat een armoedeval is, leg ik uit aan de hand van het volgende voorbeeld. Saskia is een alleenstaande moeder met twee kinderen. Zij werkt fulltime tegen het wettelijk minimumloon van circa € 19.000 bruto per jaar. Daarnaast ontvangt zij huurtoeslag, zorgtoeslag, kind gebonden budget en kinderopvangtoeslag. Saskia haar werkgever wil alle werknemers motiveren om harder te werken.

Lees verder ->

Het bericht Vervang inkomensafhankelijke toeslagen door minder belasting en basisinkomen verscheen eerst op Piratenpartij.

Ancilla te gast bij Nachtkijkers op Radio1

Lijsttrekker Ancilla van de Leest was vannacht 2 uur lang te gast bij Willem de Gelder voor het radioprogramma Nachtkijkers op NPO Radio1.

Luister het hele interview nu hier terug.

 

Lees verder ->

Het bericht Ancilla te gast bij Nachtkijkers op Radio1 verscheen eerst op Piratenpartij.

De zorg moet weer van en voor de burger worden

Dit is een blog van Leo J van Oudheusden, kinderarts en kandidaat #20 op de kieslijst van de Piratenpartij Nederland

Zorgstelsel

In de zorg komen veel belangrijke aspecten samen, privacy, veiligheid van vertrouwelijke informatie en burger/zorgrechten. Al deze aspecten staan onder  toenemende druk. Er moet steeds meer verantwoording worden afgelegd. Er is sprake van een paranoïde houding jegens zorgverleners.

Het huidige zorgstelsel is onder andere erg kostbaar door de vele overhead dan wel administratieve kosten voor het ziekenhuis en andere zorgverleners.

Lees verder ->

Het bericht De zorg moet weer van en voor de burger worden verscheen eerst op Piratenpartij.

De Stembus 2017

Make Voting Great Again

800.000 jongeren mogen voor het eerst stemmen. Wij willen dat ze ook écht gaan stemmen. Een aantal jonge bekende Nederlanders is een actie gestart om jongeren in maart naar de stembus te krijgen. Volg ze op Twitter of Facebook.

Uit onderzoek blijkt dat jongeren niet of amper stemmen Ruim 850.000 jongeren mogen dit jaar voor het eerst gaan stemmen,

Lees verder ->

Het bericht De Stembus 2017 verscheen eerst op Piratenpartij.