Het klimaatkonijn is een angsthaas

Opinieartikel van Rico Brouwer

(Eerder gepubliceerd op Reporters Online)

Resultaten uit het verleden lijken een garantie voor de toekomst. Hier heb je een budget van honderd miljard per jaar, doe er wat leuks mee!

In december 2015 spraken 195 landen met elkaar af om samen wat te gaan doen tegen de opwarming van de aarde. Dat legden ze vast in het ‘Parijs akkoord’.

Lees verder ->

Het bericht Het klimaatkonijn is een angsthaas verscheen eerst op Piratenpartij.

Rico Brouwer te gast bij Over Flevoland Gesproken

Zaterdag 29 oktober was Rico Brouwer, nummer 4 op de kieslijst, te zien bij Omroep Flevoland voor het programma Over Flevoland Gesproken. Bekijk de uitzending hier terug:

Lees verder ->

Het bericht Rico Brouwer te gast bij Over Flevoland Gesproken verscheen eerst op Piratenpartij.

Het is geen crisis

Dit is een persoonlijk opiniestuk van Piraat Rico Brouwer

‘Ze doen wát?’, dacht ik in 2008 toen de financiële crisis begon, en Wouter Bos en Nout Wellink hun keuzes maakten. Vanaf dat moment ging ik me inlezen. Toen leerde ik dat het helemaal niet kan, waar de centrale bankiers, onze regering en de Europese Unie mee bezig zijn. Het is onhoudbaar, een destructief pad dat nergens heen gaat. Ik ging op zoek naar wie er wél in de richting van een antwoord werkt waar we wat aan hebben met elkaar.

Lees verder ->

Het bericht Het is geen crisis verscheen eerst op Piratenpartij.

Fractiediscipline versus volksvertegenwoordiging

‘Hoeveel zetels denken jullie te gaan halen?’ Als je die vraag bescheiden beantwoordt, dan krijg je terug: ‘Maar met al die kleine fracties kun je toch geen land besturen?’

Iemand praatte me bij over hoe dat dan gaat, bij grotere partijen in de Tweede Kamer. Dat je je er eerst omhoog moet werken zoals soms in het bedrijfsleven. Dat het meer uitmaakt bij wie in de partijtop je goed ligt, dan wat je in huis hebt.

Lees verder ->

Het bericht Fractiediscipline versus volksvertegenwoordiging verscheen eerst op Piratenpartij.

Noodtoestand legt verantwoording af

Persoonlijk opiniestuk van Piraat Rico Brouwer

Op 13 november 2015 werden er 130 mensen doodgeschoten in Parijs. Als soort van maatregel werd toen in heel Frankrijk de algehele noodtoestand afgeroepen. Ik probeerde dat toen in simpele woorden aan mijn kinderen uit te leggen en om het aan mezelf uit te leggen maakte ik er een liedje over.

Hier: “tijdens een noodtoestand kan de overheid sneller ingrijpen,

Lees verder ->

Het bericht Noodtoestand legt verantwoording af verscheen eerst op Piratenpartij.

Raadgevende brief aan Mark

Persoonlijk opiniestuk van Rico Brouwer

Beste Mark,

Je ging ons om raad vragen [raadgevend referendum, weet je nog?]. We hebben daarom bij de Piraten ons best gedaan om mensen te informeren, over jouw EU-associatieverdrag met Oekraïne.

Maar wanneer ga je ons nou om ‘raad’ vragen? Je gaat na deze uitslag toch niet tegen beter weten in verder alsof je weet wat er leeft in de samenleving?

Voordat je het vergeet: hier is alvast mijn ‘raad’.

Lees verder ->

Het bericht Raadgevende brief aan Mark verscheen eerst op Piratenpartij.