De Wall Street stier en het kleine meisje

In de Wall Street in de Amerikaanse stad New York staat al jaren een beeld van een stier. Daar is nu een beeld van een klein meisje tegenover gezet. Mag dat?

In de Verenigde Staten zijn de meeste mensen het er over eens, dat het mag. Dat beeld is van de gemeente New York, en die bepaalt of dat beeld tegenover een ander beeld staat. De Italiaanse maker van het stierenbeeld claimt alleen nog rechten over dat beeld,

Lees verder ->

Het bericht De Wall Street stier en het kleine meisje verscheen eerst op Piratenpartij.

Het Oekraïnereferendum geeft raad

Zo vlak voor het OekraÏnereferendum kunnen we onafhankelijk van de uitkomst bekijken, hoe de campagne gaat. We hebben opgeroepen dit referendum te steunen, om zo de democratische mogelijkheden in Nederland zo goed mogelijk te benutten. We hadden van te voren al enkele bedenkingen; het is nu de tijd om hierover een tussenbalans op te maken.

Ten eerste hebben we heel wat geleerd over het verdrag. De meeste handtekeningen zijn verzameld met het verhaal dat het over de toetreding tot de EU zou gaan,

Lees verder ->

Het bericht Het Oekraïnereferendum geeft raad verscheen eerst op Piratenpartij.

Het partijprogramma: e-democratie

Het partijprogramma van de laatste verkiezingen was nogal omvangrijk om in één keer te lezen. Daarom leek ons het leuk om op basis van programmaonderwerpen een blogreeks te beginnen.

Hoewel we de volgende verkiezingen natuurlijk met een ander programma in gaan, zullen er veel dingen hetzelfde blijven; we blijven Piraten natuurlijk. 

Wij zijn niet voor e-democratie omdat we geen mening hebben. We zijn voor e-democratie omdat al onze kernwaarden er van uit gaan dat de burger zijn eigen leven mag inrichten.

Lees verder ->

Het bericht Het partijprogramma: e-democratie verscheen eerst op Piratenpartij.