Waarom het spijtig is dat de Piratenpartij geen zetel behaalde

Persoonlijk opiniestuk van Bob van Luijt

Op 16 Maart jongstleden stak D66 kamerlid Kees Verhoeven de voorvrouw van de Piratenpartij, Ancilla van de Leest, een warm hart onder de riem in de vorm van een tweet. “Ik had gehoopt samen te kunnen strijden voor digitale burgerrechten. Zal komende jaren proberen [een] beetje Piraat te zijn” schreef hij. Een fijne en welkome tweet voor een ieder die zich zorgen maakt over zijn of haar digitale burgerrechten.

Lees verder ->

Het bericht Waarom het spijtig is dat de Piratenpartij geen zetel behaalde verscheen eerst op Piratenpartij.

Reflectie en vooruit

Dit is een persoonlijk opiniestuk van Rico Brouwer.

Na 15 maart was het even stil. Ik heb in die tijd mijn evaluatie van de verkiezingscampagne opgeschreven, je vindt haar hier. Ik zie uit naar je feedback en ik hoop dat je ook je eigen moment van bezinning hebt kunnen nemen. Ingezonden evaluaties worden vanaf vandaag gebundeld en daarna aan de algemene ledenraad vergadering aangeboden.

De organisatie van de Piratenpartij is afgelopen jaar flink veranderd.

Lees verder ->

Het bericht Reflectie en vooruit verscheen eerst op Piratenpartij.

Vertrek bij de Piratenpartij

Bij dezen wil ik jullie op de hoogte stellen van mijn afscheid van de Piratenpartij. Door mijn positie als aanspreekpunt op te geven, wil ik ruimte creëeren voor een waardige opvolger die deze eervolle leiderschapsfunctie kan bekleden. Ik blijf de basisprincipes van de Internationale Piratenbeweging: humanisme, vrije kennisdeling en burgerrechten, volhartig ondersteunen.

Met hart en ziel heb ik mij vanaf 2014 ingezet voor deze politieke beweging. Dit met als doel om meer maatschappelijk bewustzijn te creeeren over de ingrijpende gevolgen van technologische ontwikkelingen,

Lees verder ->

Het bericht Vertrek bij de Piratenpartij verscheen eerst op Piratenpartij.

Reactie Piratenpartij nav verkiezingsuitslag TK2017

Is de Piratenpartij teleurgesteld in de verkiezingsuitslag? Gaat de Piratenpartij verder en hoe? Na de uitslag voor de verkiezingen van de Tweede Kamer is het logisch dat de Piratenpartij teleurgesteld is. Wél willen wij de andere progressieve partijen feliciteren die met winst uit de verkiezingen zijn gekomen en waarin wij zien dat zij onderdelen van onze idealen hebben overgenomen. Hierdoor voelen wij ons toch vertegenwoordigd en weten we dat de op ons uitgebrachte stemmen niet verloren zijn gegaan.

Lees verder ->

Het bericht Reactie Piratenpartij nav verkiezingsuitslag TK2017 verscheen eerst op Piratenpartij.

Piratenpartij: All Issue partij

Op 25 februari stond in het Parool een deel van de ingestuurde brief van Carla Meelker. Hieronder volgt het volledige stuk dat Carla heeft ingestuurd.

In deze tijd, waarin zich de ene digitale ramp na de andere zich voltrekt, valt het op dat de Piratenpartij voor geen enkel debat is uitgenodigd terwijl deze partij het best in staat is om oplossingen te bieden en de enige partij is die de complexe kennis in huis heeft die nodig is om onder meer de digitale veiligheid;

Lees verder ->

Het bericht Piratenpartij: All Issue partij verscheen eerst op Piratenpartij.

Wat is vooruitgang?

Dit is een opiniestuk van Rogier van Kralingen, hij is muzikant, spreker en schrijver van The Outerweb – En de Vrouwen tegen de Robots.

Wij mensen die strijden voor privacy en burgerrechten hebben het soms lastig. In deze tijd staat technologie immers op een voetstuk. You can’t stop progress is het devies. Maar wat is vooruitgang eigenlijk?

Lees verder ->

Het bericht Wat is vooruitgang? verscheen eerst op Piratenpartij.

Sleepnet-surveillance

Dit is een opiniestuk van Dave Borghuis, kandidaat Tweede Kamerlid voor de Piratenpartij

De wet die sleepnet-surveillance mogelijk moet maken (wet inzake wijziging Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten) staat op het punt om aangenomen te worden. Deze wet is helaas al door de Tweede kamer en moet nog door de Eerste kamer goedgekeurd worden. Heel kort geeft deze wet AIVD en andere veiligheidsdiensten de mogelijkheid om grote groepen mensen tegelijkertijd af te tappen en deze gegevens voor 3 of 6 jaar op te slaan.

Lees verder ->

Het bericht Sleepnet-surveillance verscheen eerst op Piratenpartij.

Patenten op medicijnen: een erfenis uit de oude economie

Dit is een persoonlijke opiniestuk van René de Torbal, Patentspecialist.

Eerst even een kadertje schetsen en ik hoop dat je niet meteen afhaakt als het woord Europa voorbij komt, want soms hebben ze ook goede ideeën (maar die uitwerking…)

De Europese commissie, het orgaan dat wetsvoorstellen indient en EU recht handhaaft, deed in 2014 een mededeling aan het Europees Parlement: “De toegang tot betaalbare, veilige en doeltreffende medicijnen is essentieel voor alle landen,

Lees verder ->

Het bericht Patenten op medicijnen: een erfenis uit de oude economie verscheen eerst op Piratenpartij.

Vincent van der Velde te gast bij Over Flevoland Gesproken

Zaterdag 11 februari was Vincent van der Velde, bestuursvoorzitter van de Piratenpartij, te zien bij Omroep Flevoland voor het programma Over Flevoland Gesproken. Bekijk de uitzending hier terug:

Lees verder ->

Het bericht Vincent van der Velde te gast bij Over Flevoland Gesproken verscheen eerst op Piratenpartij.

Vervang inkomensafhankelijke toeslagen door minder belasting en basisinkomen

Dit is een blog van Bas Dieleman, econoom en lid van de Piratenpartij

Het systeem van inkomensafhankelijke toeslagen leidt tot een armoedeval. Wat een armoedeval is, leg ik uit aan de hand van het volgende voorbeeld. Saskia is een alleenstaande moeder met twee kinderen. Zij werkt fulltime tegen het wettelijk minimumloon van circa € 19.000 bruto per jaar. Daarnaast ontvangt zij huurtoeslag, zorgtoeslag, kind gebonden budget en kinderopvangtoeslag. Saskia haar werkgever wil alle werknemers motiveren om harder te werken.

Lees verder ->

Het bericht Vervang inkomensafhankelijke toeslagen door minder belasting en basisinkomen verscheen eerst op Piratenpartij.