Reactie Piratenpartij nav verkiezingsuitslag TK2017

Is de Piratenpartij teleurgesteld in de verkiezingsuitslag? Gaat de Piratenpartij verder en hoe? Na de uitslag voor de verkiezingen van de Tweede Kamer is het logisch dat de Piratenpartij teleurgesteld is. Wél willen wij de andere progressieve partijen feliciteren die met winst uit de verkiezingen zijn gekomen en waarin wij zien dat zij onderdelen van onze idealen hebben overgenomen. Hierdoor voelen wij ons toch vertegenwoordigd en weten we dat de op ons uitgebrachte stemmen niet verloren zijn gegaan.

Lees verder ->

Het bericht Reactie Piratenpartij nav verkiezingsuitslag TK2017 verscheen eerst op Piratenpartij.

Piratenpartij: All Issue partij

Op 25 februari stond in het Parool een deel van de ingestuurde brief van Carla Meelker. Hieronder volgt het volledige stuk dat Carla heeft ingestuurd.

In deze tijd, waarin zich de ene digitale ramp na de andere zich voltrekt, valt het op dat de Piratenpartij voor geen enkel debat is uitgenodigd terwijl deze partij het best in staat is om oplossingen te bieden en de enige partij is die de complexe kennis in huis heeft die nodig is om onder meer de digitale veiligheid;

Lees verder ->

Het bericht Piratenpartij: All Issue partij verscheen eerst op Piratenpartij.

Wat is vooruitgang?

Dit is een opiniestuk van Rogier van Kralingen, hij is muzikant, spreker en schrijver van The Outerweb – En de Vrouwen tegen de Robots.

Wij mensen die strijden voor privacy en burgerrechten hebben het soms lastig. In deze tijd staat technologie immers op een voetstuk. You can’t stop progress is het devies. Maar wat is vooruitgang eigenlijk?

Lees verder ->

Het bericht Wat is vooruitgang? verscheen eerst op Piratenpartij.

Sleepnet-surveillance

Dit is een opiniestuk van Dave Borghuis, kandidaat Tweede Kamerlid voor de Piratenpartij

De wet die sleepnet-surveillance mogelijk moet maken (wet inzake wijziging Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten) staat op het punt om aangenomen te worden. Deze wet is helaas al door de Tweede kamer en moet nog door de Eerste kamer goedgekeurd worden. Heel kort geeft deze wet AIVD en andere veiligheidsdiensten de mogelijkheid om grote groepen mensen tegelijkertijd af te tappen en deze gegevens voor 3 of 6 jaar op te slaan.

Lees verder ->

Het bericht Sleepnet-surveillance verscheen eerst op Piratenpartij.

Patenten op medicijnen: een erfenis uit de oude economie

Dit is een persoonlijke opiniestuk van René de Torbal, Patentspecialist.

Eerst even een kadertje schetsen en ik hoop dat je niet meteen afhaakt als het woord Europa voorbij komt, want soms hebben ze ook goede ideeën (maar die uitwerking…)

De Europese commissie, het orgaan dat wetsvoorstellen indient en EU recht handhaaft, deed in 2014 een mededeling aan het Europees Parlement: “De toegang tot betaalbare, veilige en doeltreffende medicijnen is essentieel voor alle landen,

Lees verder ->

Het bericht Patenten op medicijnen: een erfenis uit de oude economie verscheen eerst op Piratenpartij.

Vincent van der Velde te gast bij Over Flevoland Gesproken

Zaterdag 11 februari was Vincent van der Velde, bestuursvoorzitter van de Piratenpartij, te zien bij Omroep Flevoland voor het programma Over Flevoland Gesproken. Bekijk de uitzending hier terug:

Lees verder ->

Het bericht Vincent van der Velde te gast bij Over Flevoland Gesproken verscheen eerst op Piratenpartij.

Vervang inkomensafhankelijke toeslagen door minder belasting en basisinkomen

Dit is een blog van Bas Dieleman, econoom en lid van de Piratenpartij

Het systeem van inkomensafhankelijke toeslagen leidt tot een armoedeval. Wat een armoedeval is, leg ik uit aan de hand van het volgende voorbeeld. Saskia is een alleenstaande moeder met twee kinderen. Zij werkt fulltime tegen het wettelijk minimumloon van circa € 19.000 bruto per jaar. Daarnaast ontvangt zij huurtoeslag, zorgtoeslag, kind gebonden budget en kinderopvangtoeslag. Saskia haar werkgever wil alle werknemers motiveren om harder te werken.

Lees verder ->

Het bericht Vervang inkomensafhankelijke toeslagen door minder belasting en basisinkomen verscheen eerst op Piratenpartij.

Ancilla te gast bij Nachtkijkers op Radio1

Lijsttrekker Ancilla van de Leest was vannacht 2 uur lang te gast bij Willem de Gelder voor het radioprogramma Nachtkijkers op NPO Radio1.

Luister het hele interview nu hier terug.

 

Lees verder ->

Het bericht Ancilla te gast bij Nachtkijkers op Radio1 verscheen eerst op Piratenpartij.

De zorg moet weer van en voor de burger worden

Dit is een blog van Leo J van Oudheusden, kinderarts en kandidaat #20 op de kieslijst van de Piratenpartij Nederland

Zorgstelsel

In de zorg komen veel belangrijke aspecten samen, privacy, veiligheid van vertrouwelijke informatie en burger/zorgrechten. Al deze aspecten staan onder  toenemende druk. Er moet steeds meer verantwoording worden afgelegd. Er is sprake van een paranoïde houding jegens zorgverleners.

Het huidige zorgstelsel is onder andere erg kostbaar door de vele overhead dan wel administratieve kosten voor het ziekenhuis en andere zorgverleners.

Lees verder ->

Het bericht De zorg moet weer van en voor de burger worden verscheen eerst op Piratenpartij.

Datasecurity is te duur en datalekken zijn te goedkoop!

Dit is een persoonlijk opiniestuk van Piraat Marijn Braamburg

Vandaag is het de dag van de privacy. Dat dit voor ons, als Piratenpartij, een belangrijke dag is hoef ik niemand hopelijk uit te leggen. Wat ons betreft mag het ook wel de dag van de Piratenpartij genoemd worden.

In de Tweede Kamer gaan wij vechten voor privacy (naast heel veel andere punten, zie ons uitgebreide verkiezingsprogramma).

Lees verder ->

Het bericht Datasecurity is te duur en datalekken zijn te goedkoop! verscheen eerst op Piratenpartij.